Schaamhaar trimmen – Voor een netjes verzorgde schaamstreek

schaamhaar trimmen

Een ideale manier om je schaamhaar netjes houden is door het te trimmen. Wanneer je bang bent jezelf te snijden met een scheermes en harsen of waxen niet ziet zitten is je schaamhaar trimmen de makkelijkste manier om je schaamstreek en verzorgde en sexy look te geven. Het mag dan niet zo’n superglad resultaat geven als bij een geschoren schaamstreek, maar je schaamhaar ziet er verzorgd uit.

Scheren of trimmen?

Of je je schaamhaar helemaal scheert of netjes trimt, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Je schaamhaar volledig weghalen wordt door veel mensen als hygiënischer beshouwd, maar dat is eigenlijk onzin. Sterker nog, juist wondjes als gevolg van scheren, kunnen infecties veroorzaken.

Waar mannen het liefst een glad geschoren resultaat zien bij vrouwen, houden ze zelf vaak vast aan hun mannelijke schaamhaar en willen ze het schaamhaar niet helemaal verwijderen. Het schaamhaar trimmen is dan de ideale oplossing. Bijkomend voordeel is dat alles gelijk veel groter lijkt zodra de struiken zijn verdwenen.

Ook voor vrouwen is het schaamhaar trimmen is een makkelijke methode het lange schaamhaar te kortwieken voor een mooi verzorgde schaamstreek zonder irritatie van het scheren en zonder gelijk al het haar te verwijderen. Zo kan schaamhaar in de vorm van bijvoorbeeld een streepje mooi kort gehouden worden.

Hoe kun je het beste je schaamhaar trimmen?

Je schaamhaar trimmen gaat op vrijwel dezelfde manier als je schaamhaar scheren. Zorg er wel altijd voor dat je een goed trimapparaat hebt voordat je aan de slag gaat en overtuig jezelf ervan dat je het trimapparaat ook kan gebruiken voor je schaamhaar. Het laatste wat je wilt is dat je trimmer vast komt te zitten in je schaamhaar.

Ga je je schaamhaar trimmen, stel de trimmer dan niet gelijk in op de kortste stand maar ga van lang naar steeds korter. Je kunt ook eerst de haren korter knippen. Je hebt dan niet alleen een beter overzicht, maar je verkleint daarmee ook de kans dat de trimmer verstopt raakt door te lange haren.

Net als bij het scheren van schaamhaar is het goed je huid eerst voor te bereiden met bijvoorbeeld een warme douche of warm bad. Tijdens het trimmen van je schaamhaar trek je de huid strak en maak je gebruik van korte en lichte bewegingen.

Neem bij het schaamhaar trimmen rustig de tijd en werk nauwkeurig voor een mooi verzorgd en fris resultaat. Voor de minder goed bereikbare plaatsen is het handig je been op te tillen en je voet iets hoger te plaatsen. Ook kan het helpen om met een spiegel te werken zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent.

Geef een antwoord