Schaamhaar scheren

schaamhaar scheren

Je schaamhaar scheren is tegenwoordig heel normaal. Steeds meer mensen besteden aandacht aan het stijlen, trimmen en verwijderen van schaamhaar. Voor zowel vrouwen als mannen is het belangrijk ook de schaamstreek goed te verzorgen. Het wordt ervaren als schoner, hygiënischer én veel mensen vinden het mooier.

Je schaamhaar verwijderen

Voor het weghalen van schaamhaar zijn vandaag de dag tal van mogelijkheden zoals IPL-behandelingen,  harsen,  waxen en laseren. De makkelijkste en meest gangbare manier van het verwijderen van schaamhaar is door gewoon je schaamhaar te scheren.

Het scheren van je schaamhaar kan enige handigheid vereisen en kan pijnlijk zijn wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt. Tijdens het scheren moet je oppassen voor moeilijke zones als de ballen, liesplooien en schaamlippen. Na het scheren kunnen bovendien irritaties optreden en kunnen haartjes ingroeien.

Voor het schaamhaar scheren

De huid rond de schaamstreek is gevoeliger dan die van de rest van het lichaam. Het is daarom goed deze voor te bereiden met bijvoorbeeld een warme douche of een lekker warm bad. Hierdoor wordt de huid zachter en soepeler waardoor het scheren gemakkelijker zal gaan.

Je schaamhaar scheren

Begin met een goed scherp en nieuw scheermes. Deze kan eventuele irritatie al voor een flink deel wegnemen. Wanneer je veel en lang schaamhaar hebt is het goed je schaamhaar eerst te knippen of te trimmen. Het lange en vele schaamhaar maakt het scheermes sneller bot en bij langere haren kan het scheren onnodig gevoelig zijn.

Om te beginnen scheer je het schaamhaar vervolgens met de richting mee, van boven naar beneden en zet daarbij niet teveel druk om irritatie na het scheren te voorkomen. Spoel tussendoor steeds je scheermes af.

Voor de moeilijk bereikbare plekken zoals de balzak en schaamlippen is het gemakkelijker om op de hurken te gaan zitten zodat de huid strakker getrokken wordt en je er beter bij kunt. Voor een mooi superglad resultaat scheer je voorzichtig vanaf de zijkant ten opzichte van de haargroei. Scheer niet tegen de richting in, zo kunnen wondjes ontstaan waar bacteriën zich in kunnen nestelen en jeuk veroorzaken na het scheren.

Na het schaamhaar scheren

Reinig na het scheren alles goed met warm water (gebruik hierbij geen zeep) en gebruik na het afdrogen een zachte vochtinbrengende balsem of lotion voor de gevoelige huid zodat je huid kan herstellen.

Zorg ervoor dat je na het scheren van het schaamhaar de geschoren huid goed schoon houdt en was jezelf dagelijks met warm water. Vermijd kort na het scheren van het schaamhaar hevige transpiratie omdat dit huidirritaties kan veroorzaken.

Jeuk na het scheren

Wanneer je voor het eerst je schaamhaar gaat scheren kun je na het scheren enige jeuk ondervinden. Dat komt omdat je huid moet wennen aan het scheren. Je kunt hiervoor een rustgevende balsem gebruiken.

Scheer je schaamhaar niet elke dag, dit beschadigt de huid alleen maar. Het is goed de huid minimaal een dag of drie rust te gunnen voordat je weer gaat scheren. Je zal zien dat de irritatie na een aantal scheerbeurten aanzienlijk zal verminderen.

Geef een antwoord