Schaamhaar epileren – Voor een glad en langdurig resultaat

schaamhaar epileren

Een manier om je schaamhaar ontharen is door het te epileren. Bij veel mensen niet de meest favoriete methode omdat schaamhaar epileren niet geheel pijnloos is. Een groot voordeel van epileren is echter dat de haartjes veel langer wegblijven en je geen last hebt van stoppeltjes. Epileren geeft dus een gladder en langduriger resulaat dan je schaamhaar scheren.

Je kunt je schaamhaar epileren met een pincet. In de meeste gevallen wordt niet de hele schaamstreek geëpileerd, maar wordt het handmatig epileren gebruikt om bijvoorbeeld na het harsen of scheren het resultaat extra mooi af te werken. Je schaamstreek pileren is een tijdrovende klus, maar het zorgt tegelijkertijd wel voor een erg nauwkeurig resultaat. Een ander voordeel van je epileren is dat je de haartjes met haarzakje en al weg kunt halen. Hierdoor zal het veel langer duren voordat het haar terugkomt dan wanneer je je schaamhaar scheert.

Voorbereiding bij epileren

Ga je je schaamstreek epileren? Zorg dan dat je je schaamhaar eerst kort maakt door deze te knippen of te trimmen. Zorg dat je ongeveer een halve centimeter haar over houdt. Je kunt er dan beter bij en toch de haartjes goed vastpakken met een pincet. Pak een haartje vast met je pincet en trek deze er door middel van een klein rukje uit. Zorg dat je de haartjes met de haargroei mee trekt. Op deze manier zal het epileren minder pijnlijk zijn en heb je de beste kans het haarzakje mee te trekken.

Pijn verminderen

De haartjes epileren is geen pijnloze methode. Om de huid te kalmeren kun je gebruik maken van een warme vochtige doek of een koud kompres. Het koude kompres zal de huid ook verdoven, waardoor het epileren minder gevoelig is. Ook zijn er cremes verkrijgbaar die je huid tijdelijk wat minder gevoelig maken. Emla creme is een van de meest gebruikte producten voor pijn aan het huidoppervlak en bij epileren dus erg geschikt.

Electrisch schaamhaar epileren

Alle haartjes epileren met een pincet is een tijdrovende klus. Je kunt daarom ook je schaamhaar elektrisch epileren. Bij het elektrisch epileren beweeg je een elektrisch epileerapparaat over de behaarde huid. Het epileerapparaat grijpt de schaamhaar vast en trekt deze uit de huid.

Je schaamhaar epileren door middel van een elektrisch apparaat is eveneens geen pijnloze klus. Onder andere Braun en Philips hebben de afgelopen jaren apparaten ontwikkelt die de behandeling verzachten en toch een uitstekend resultaat geven:

Een voordeel van elektrisch epileren is echter wel dat het veel sneller gaat dan handmatig epileren. Bovendien beschikken veel epileerapparaten over speciale hulpstukken die het schaamhaar epileren minder pijnlijk maken door bijvoorbeeld trillingen. Ga je je schaamhaar epileren met een epileerapparaat? Lees dan wel vooraf goed de gebruiksaanwijzing. Niet elk apparaat is geschikt om de gevoelige huid rond de schaamstreek te epileren.

2 gedachten over “Schaamhaar epileren – Voor een glad en langdurig resultaat”

    1. Beste Erik,

      Met de nieuwste IPL apparaten blijven de haartjes een half jaar weg (lees hier meer: IPL apparaat). Voor echt definitief ontharen is ‘electrisch ontharen’ de beste optie, maar dit is erg prijzig, pijnlijk en duurt bovendien heel lang.

Geef een antwoord