Schaamhaar epileren

Een manier om je schaamhaar ontharen is door het te epileren. Bij veel mensen niet de meest favoriete methode omdat schaamhaar epileren niet geheel pijnloos is. Een groot voordeel van schaamhaar epileren is echter dat de haartjes veel langer wegblijven en het heeft een zeer nauwkeurig resultaat.

Je kunt je schaamhaar epileren met een pincet. In de meeste gevallen wordt niet de hele schaamstreek geëpileerd, maar wordt het handmatig epileren gebruikt om bijvoorbeeld na het harsen of scheren het resultaat extra mooi af te werken. Schaamhaar epileren is een tijdrovende klus, maar het zorgt tegelijkertijd wel voor een zeer nauwkeurige resultaat. Een ander voordeel van je schaamhaar epileren is dat je de haartjes met haarzakje en al weg kunt halen. Hierdoor zal het veel langer duren voordat het haar terugkomt dan wanneer je je schaamhaar scheert.

Voorbereiding voor het schaamhaar epileren.

Ga je je schaamhaar epileren? Zorg dan dat je je schaamhaar eerst kort maakt door deze te knippen of te trimmen. Zorg dat je ongeveer een halve centimeter haar over houdt. Je kunt er dan beter bij en toch de haartjes goed vastpakken met een pincet. Pak een haartje vast met je pincet en trek deze er door middel van een klein rukje uit. Zorg dat je de haartjes met de haargroei mee trekt. Op deze manier zal het epileren minder pijnlijk zijn en heb je de beste kans het haarzakje mee te trekken.

Je schaamhaar epileren is geen pijnloze methode. Om de huid te kalmeren kun je gebruik maken van een warme vochtige doek of een koud kompres. Het koude kompres zal de huid ook verdoven, waardoor het epileren minder gevoelig is.

Electrisch epileren.

Je schaamhaar epileren met een pincet is een tijdrovende klus. Je kunt daarom ook je schaamhaar elektrisch epileren. Bij het elektrisch epileren beweeg je een elektrisch epileerapparaat, een Epilady, over de behaarde huid. De Epilady grijpt het schaamhaar vast en trekt deze uit de huid. Je schaamhaar epileren door middel van een elektrisch apparaat is wederom geen pijnloze klus.

Een voordeel van elektrisch epileren is echter wel dat het veel sneller gaat dan handmatig epileren. Bovendien beschikken veel Epilady’s over speciale hulpstukken die het schaamhaar epileren minder pijnlijk maken door bijvoorbeeld trillingen. Ga je je schaamhaar epileren met een Epilady? Lees dan wel vooraf goed de gebruiksaanwijzing. Niet elk apparaat is geschikt om de gevoelige huid rond de schaamstreek te epileren.

Geef een reactie