Brazilian wax – Voor een heerlijk gladde schaamstreek

Brazilian wax

Voor Braziliaanse vrouwen is het verwijderen van schaamhaar belangrijk om zich mooi, sexy en schoon te voelen en is het verwijderen van schaamhaar net zo normaal als naar de kapper gaan. Een beroemde en traditionele manier van het verwijderen van schaamhaar is de Brazilian wax; een methode waarbij door middel van warme was al het schaamhaar op de venusheuvel, de schaamlippen, tussen de bilnaad en bij de anus verwijderd wordt.

Brazilian wax is al jaren populair in het land van herkomst, maar ook in Nederland wordt deze methode van ontharen steeds populairder. Het voordeel van deze wax methode is dat al het haar wordt verwijderd, inclusief de haarwortel. Hierdoor ontstaat een gladde, mooie, schone huid waardoor elke vrouw zich sexy en mooi zal voelen. Dit alles zonder irritaties, zoals dat wel bij scheren vaker voor kan komen. Bovendien blijven de haren veel langer weg dan bij scheren, tot wel zes weken.

Welke vormen van Brazilian wax?

De twee meest populaire vormen van deze methode om je schaamhaar te verwijderen zijn de standaard Brazilian wax en de full Brazilian wax. Bij de standaard behandelvorm zal er een smalle lijn schaamhaar op de venusheuvel boven de vagina achterblijven, ook wel bekend als landingsbaan of streepje. Bij de full Brazilian wax wordt al het haar volledig verwijderd. Naast deze twee populaire vormen zijn er tal van andere vormen mogelijk, zoals het hartje of driehoekje.

De huid rondom de schaamstreek is gevoeliger dan die van de rest van het lichaam. Het is daarom nadrukkelijk aan te raden de behandeling alleen uit te laten voeren door specialisten. In veruit de meeste gevallen zal je geen man tegenkomen bij het uitvoeren van een dergelijke behandeling. Drempelvrees is dus nergens voor nodig; getrainde en vaardige vrouwen behandelen u zorgvuldig en discreet.

Na de behandeling

Neem de eerste 24 uur na het waxen geen heet bad of hete douche en vermijd de zon of zonnebank. Ga ook niet naar de sauna, het zwembad of de zee in. Draag geen strakke en niet-ademende kleding en gebruik geen geparfumeerde producten op de huid. Kortom: blijf vooral zoveel mogelijk van de pas gewaxte huid af.

Daarna is het verstandig de huid vanaf drie dagen na de Brazilian wax regelmatig te scrubben om de huid zo glad en mooi mogelijk te houden en ingegroeide haartjes te voorkomen. Ook is het sterk af te raden tussen twee waxbeurten door uw schaamhaar te scheren.

Kom, afhankelijk van de snelheid van uw haargroei, binnen 3 tot 6 weken terug voor een nieuwe Brazilian wax behandeling. Uw haar moet minimaal 2 millimeter lang zijn.

Geef een antwoord