Ontharingscrème – Snel en pijnloos een gladde schaamstreek

ontharingscrème

Schaamhaar verwijderen door middel van ontharingscrème is ook een methode om van je ongewenste schaamhaar af te komen. Let daarbij echter wel op dat je de ontharingscrème niet direct op je geslachtsdelen zelf gebruikt! Daarvoor is de crème over het algemeen te agressief en de huid te gevoelig!

Ontharingscrème voor geslachtsdelen

De ontharingscrème smeer je op de te ontharen lichaamsdelen om vervolgens in te laten trekken in de huid. Een zuur in de ontharingscrème breekt het haar bij het haarzakje af waardoor het haar na het afspoelen van de crème verdwenen is. Het gebruik van ontharingscrème makkelijk, goedkoop en snel.

We kunnen niet genoeg benadrukken dat het erg belangrijk is om eerst een beetje van de crème op een minder gevoelige plaats te gebruiken, voordat je de ontharingscrème op of rond je geslachtsdelen gebruikt. Een klein stukje huid op armen of benen is bijvoorbeeld een goede plaats om te testen. Levert het daar geen irritatie op, dan kan je het veilig op gevoeligere plaatsen, zoals je schaamstreek, gebruiken.

Doordat de haartjes bij de haarzak worden afgebroken, krijg je een gladder resultaat dan bij scheren en heb je er ook wat langer plezier van. Het effect is ontharingscrème is echter niet zo glad en langdurig als bij het epileren van schaamhaar.

Schaamhaar verwijderen met ontharingscrème

 Wil je je schaamhaar verwijderen door middel van crème? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid te werk gaat. De huid van de schaamstreek is gevoeliger dan de huid op de rest van je lichaam.

Overtuig je er van dat de creme geschikt is voor je schaamstreek. Test eerst of je huid niet op het product reageert. Dit kan bijvoorbeeld door een beetje crème in je knieholte te smeren. Krijg je last van een branderig gevoel of extreme jeuk, spoel de ontharingscrème dan direct af. In geval van irritatie is het niet aan te raden de ontharingscrème nogmaals te gebruiken. Je huid is hier dan te gevoelig voor.

Waar moet je op letten?

Wanneer je je schaamhaar gaat verwijderen door middel van daarvoor geschikte crème ga dan voorzichtig te werk. Zorg er altijd voor dat de crème niet in de vagina of anus komt. Hier is de crème te agressief voor. Smeer voldoende crème op de te behandelen zone. Maak hierbij gebruik van de bijgeleverde spatel. Het kan zijn dat de huid iets gaat tintelen. 

Lees de instructies van de ontharingscrème goed en laat de crème niet langer intrekken dan de verpakking voorschrijft. Spoel de crème af en gebruik ook hierbij de spatel om de haartjes weg te schrapen. Spoel de huid goed na en smeer na afloop de huid in met een voedende en rustgevende balsem.

Gebruik de ontharingscrème niet te vaak achter elkaar, maar gun de huid een paar dagen tijd te herstellen alvorens je weer opnieuw gebruik maakt van de crème.

Geef een antwoord