Laser ontharen

Een veel besproken en tegenwoordig veel gebruikte methode is laser ontharen. Laser ontharen is een zeer effectieve methode om definitief  af te rekenen met uw ongewenste schaamhaar. Al na een paar behandelingen met laser ontharen ziet u resultaat waar u voor altijd van zult genieten.

Hoe werkt laser ontharen?

Zoals de naam al doet vermoeden werkt laser ontharen door middel van laserlicht. Hierbij wordt laserlicht uitgezonden op de huid, daar waar u definitief van uw haar af wilt zijn. Het pigment in het haar neemt dit laserlicht in zich op en voert dit mee naar de haarwortel. Hier wordt het licht omgezet in warmte waardoor de haarwortel vernietigt zal worden en het haar niet meer terug kan groeien. Hoewel er met laserstralen, en dus met warmte, gewerkt wordt, wordt laser ontharen veelal als pijnloos ervaren. In de meeste gevallen spreekt men slechts van een lichte tinteling.

Werkt laser ontharen voor iedereen?

Een nadeel echter van laser ontharen is dat deze behandelmethode niet voor iedereen geschikt is. Omdat het succes van laser ontharen af hangt van de mate van pigment in het haar is laser ontharen vooral geschikt voor mensen met een lichte huid en een donkere haarkleur. Een lichte haarkleur zal minder laserlicht in zich opnemen. Ook bij een donkere en getinte huid zal de behandeling minder effectief zijn. Dit komt omdat de omliggende donkere huid teveel laserlicht zal absorberen. Vaak kan de intensiteit van de laser hier wel op aangepast worden. Heeft u een pigmentvolle huid en wilt u toch laser ontharen, dan kunt u het beste navraag doen bij één van de vele klinieken in ons land.

Is laser ontharen effectief?

Hoewel laser ontharen dus nadelen heeft en niet voor iedereen even efficiënt zal zijn, biedt deze methode ook tal van voordelen. Door middel van slechts één laserflits kunnen meerdere haren vernietigd worden. Hierdoor is laser ontharen, naast het verwijderen van schaamhaar, ook geschikt voor het definitief ontharen van grotere oppervlakken, zoals uw rug, benen en armen. Daarbij wordt laser ontharen over het algemeen als pijnloos ervaren.

Omdat met laser ontharen zeer nauwkeurig en gericht gewerkt wordt, zal de huid minder schade ondervinden van de behandeling in vergelijking met andere technieken van definitief ontharen en bereikt u alleen met laser ontharen ook de dieper gelegen haarwortels.

Voor het laser ontharen.

Gaat je laser ontharen is het verstandig voor de behandeling geen andere methoden van ontharen toe te passen. Door bijvoorbeeld te epileren worden de haartjes niet definitief verwijdert maar in een zogenaamde traumatische fase gebracht, waardoor het laser ontharen minder effectief zal zijn. Ook wordt het afgeraden de haartjes voor de behandeling te bleken. U kunt de haartjes wel scheren of knippen. Voor het beste resultaat moet de huid bij laser ontharen zo licht mogelijk zijn. Het is om deze reden af te raden voor de behandeling gebruik te maken van de zon of de zonnebank.

Geef een antwoord