IPL ontharen

Voor definitief, of liever gezegd duurzaam ontharen zijn tegenwoordig tal van behandelmethodes mogelijk. Eén daarvan is IPL ontharen. IPL staat voor Intense Pulsed light. Deze techniek maakt gebruik van zeer krachtige lichtflitsen, waardoor haarzakjes worden vernietigd en er geen nieuw haar terug zal groeien. Mooi bijkomend voordeel is dat IPL ontharen vrijwel pijnloos en minder ongemakkelijk is in vergelijking met andere ontharingsmethodes.

Hoe werkt IPL ontharen?

Het krachtige licht wat in de vorm van flitsen uit de IPL lamp komt wordt opgenomen in het pigment van de haren en wordt meegevoerd naar de haarwortels. Hier wordt dat felle licht omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortels worden vernietigd zodat er geen nieuwe haartjes terug kunnen groeien.

IPL ontharen is afhankelijk van het aanwezige pigment in het haar. Alleen de haarwortels met voldoende pigment kunnen worden vernietigd. Om deze reden geeft IPL ontharen vaak het beste resultaat bij donkere haren op een lichte huid, maar IPL ontharen kan ook een uitkomst zijn voor mensen met een lichtere haarkleur. Alleen grijze, blonde en rode haren worden vaak niet behandelt door middel van IPL ontharen, omdat er niet voldoende pigment in deze haartypen aanwezig is.

Hoe effectief is IPL ontharen?

Om definitief van uw ongewenste haar af te komen door middel van IPL ontharen zijn meerdere behandelingen nodig. Dit komt omdat tijdens het IPL ontharen alleen die haartjes aangepakt worden die in een bepaalde, actieve groeifase zijn. Slechts 25% van ons haar is in dezelfde groeifase. De rest van ons haar bevindt zich op dat moment dan in een rustfase. Omdat IPL ontharen alleen effectief is bij haar in een actieve fase, moet de behandeling meerdere keren herhaald worden. Bij de meeste mensen zal dit ongeveer vijf tot zeven keer zijn. In de meeste gevallen zal dan 60 tot 90% van het haar definitief verwijdert zijn.

IPL ontharen is een zeer succesvolle techniek waar veel mensen succes mee hebben geboekt. Daarnaast heeft IPL ontharen nog tal van voordelen. Door middel van IPL ontharen zult u een beter en gladder uitziende huid krijgen. De brede lichtflits behandelt in één keer grotere oppervlakken en is daarom sneller en vaak goedkoper dan andere behandelmethodes. Bovendien bespaart u uzelf voorgoed het geld, de tijd en moeite op scheren en scheerproducten.

Geef een reactie