Definitief ontharen

Definitief ontharen wordt steeds populairder. Niet meer dagelijks in de weer met een scheermes, ontharingscrème of harsstrips, maar voor langere tijd afrekenen met dat lelijke haar op je rug, benen en de bikinilijn.

Welke methodes van definitief onharen?

Er zijn verschillende behandelingen voor het definitief ontharen en er komen ook steeds meer behandelmethodes bij. Vaak kosten deze technieken veel tijd en geld, zijn ze niet geheel pijnloos en werken ze niet allemaal even goed als je zou willen. Er zijn dan ook maar drie methodes die bewezen effectief voor langere tijd of voor definitieve ontharing zorgen, namelijk ontharen door middel van laser, elektrisch ontharen (Elektrolyse) en IPL (Intense Pulsed Light).

Laser ontharen.

Definitief ontharen door middel van laserbehandelingen is erg bekend en zeer effectief. Bij lasertherapie wordt een kleine gerichte laserstraal gebruikt. Deze laserstraal wordt door het pigment in het haarzakje opgenomen om vervolgens het haarzakje te vernietigen. Hierdoor zal er geen nieuw haar terug groeien. Het resultaat na een laserbehandeling is 70 tot 90 procent haarreductie.

Elektrisch ontharen.

Definitief ontharen door middel van elektrolyse wordt gezien als de meest effectieve manier om definitief van uw ongewenste haar af te komen. Bij elektrisch ontharen wordt een gelijkstroom door een naald in het haarzakje geleid. Hierdoor wordt het haarzakje beschadigt waardoor er niet opnieuw haar terug zal groeien. Hoewel definitief ontharen door middel van elektrolyse als zeer effectief wordt gezien is het ook een zeer tijdrovende methode; tot meer dan een minuut per haarzakje. Bovendien wordt elektrisch ontharen vaak zeer pijnlijk gevonden.

IPL ontharen.

Ontharen door middel van IPL lijkt op de twee bovenstaande behandelmethodes. Hoewel er geen gebruik wordt gemaakt van een laser, lijkt de behandelmethode daar wel op. Bij definitief ontharen door middel van IPL wordt gebruikt gemaakt van intensieve lichtflitsen. De energie van deze lichtflitsen dringt door tot in het haarzakje waar de energie door het pigment van het haar in wortel opgenomen wordt en wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt het haarzakje. In vergelijking tot bovenstaande behandelmethodes is IPL een stuk minder pijnlijk, maar ook minder effectief omdat bij IPL het licht minder gericht naar het haarzakje geleid wordt.

Geef een antwoord