5 tips voor zachter schaamhaar

Irriteer je je aan je stukke, prikkelige schaamhaar? Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je haardos daaronder wat zachter te maken. Zachter schaamhaar voelt namelijk toch net wat fijner en aantrekkelijker.

Schaamhaar is dikker, stugger en krult meer dan je overige lichaamsbeharing. Dat heeft natuurlijk een reden. Je schaamhaar groeit daar om je intieme zone te beschermen. Je zou je schaamhaar natuurlijk kunnen wassen met een milde shampoo en wellicht helpt dat ook een klein beetje om de haren wat zachter te maken, maar er zijn betere opties:

Tips voor zachter schaamhaar

De onderstaande vijf tips kunnen je helpen om zachter schaamhaar te krijgen en kunnen bijdragen aan een soepelere en gezondere schaamstreek.

  1. Hydrateer je schaamstreek: Goede hydraterende creme of olie kan je schaamstreek zacht en glad houden. Let er wel op dat je een creme zonder parfum en alcohol gebruikt. Parfum en alcohol kunnen tot irritatie leiden en daardoor juist tot het tegenovergestelde leiden van wat we eigenlijk willen bereiken. Naast het feit dat goede hydratatie ervoor kan zorgen dat je schaamstreek zachter en gladder wordt, kan het je ook beschermen tegen ingegroeide haartjes en andere ongemakken.
  2. Houd je schaamhaar kort: Lang schaamhaar kan tot behoorlijk wat irritatie leiden. Daarom is het verstandig om de haartjes kort te houden. Knippen met een goede, scherpe schaar is de beste manier om je schaamhaar te kort te knippen. Spoel je schaamstreek na het knippen goed schoon met lauwwarm water en gebruik naderhand een hydraterende olie om het gebied zacht en soepel te houden.
  3. Scheer je schaamhaar in de goede richting: Scheer je je schaamhaar? Dan is het belangrijk om in de goede richting te scheren, met de groeirichting mee. Tegen de groeirichting in scheren zorgt en juist voor dat je schaamhaar stugger wordt en verhoogd de kans behoorlijk dat je last krijgt van ingegroeide haartjes. Wil je je schaamhaar scheren? Gebruik dan een scheercrème zonder zeep. Liefst met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Zeker als je je schaamstreek scheert, is een goed hydratie erg belangrijk, om uitdroging en irritatie te voorkomen. Ook hierbij is het weer belangrijk dat je na het scheren een goede creme of olie gebruikt.
  4. Gebruik conditioner: Je kunt ook een conditioner gebruiken om je intieme zone in goede conditie te houden en zachter schaamhaar te krijgen. De conditioner kan helpen om de structuur van de haren en met name de wortels te verbeteren. Gebruik een conditioner die vitamine A en vitamine E bevat. Dit helpt om poriën te ontstoppen en ingegroeide haartjes te voorkomen. Bij het gebruik van conditioner is het van belang om de conditioner even zijn werk te laten doen, voordat je het goed uitspoelt.
  5. Gebruik olie met vitamine E: Naast de hydraterende olie kan het ook helpen om een olie met vitamine E te gebruiken om zowel de huid als de haartjes zacht te houden. Zeker als je je schaamhaar scheert of de haartjes op een andere manier verwijderd, is dit zeker aan te raden.

Een zachtere en gezondere schaamstreek

De bovenstaande tips kunnen je helpen om zachter schaamhaar te krijgen. Daarnaast kan het bijdragen aan een zachtere en gezondere schaamstreek. Zeker als je je intieme zone scheert, of epileert is het belangrijk om je huid ook goed te verzorgen.

In ons volgende artikel kun je lezen hoe je je huid zacht, glas en soepel houdt. Bij scheren en epileren krijgt je huid het namelijk toch wel zwaar te verduren. Een goede verzorging is dan niet alleen fraaier, het is ook van belang voor de hygiëne en gezondheid van je schaamstreek.

Geef een antwoord