Bikinilijn scheren – Hoe werk je veilig en goed je bikinilijn bij?

Zeker in de zomer is je bikinilijn scheren voor veel vrouwen een must. Op het strand of in het zwembad voel je je waarschijnlijk minder prettig als buiten je bikinibroekje schaamhaar zichbaar is. In dit artikel leggen we je uit hoe je een glad resultaat krijgt, met zo min mogelijk moeite.

Je bikinilijn scheren kan echter voor een hoop frustratie en irritatie zorgen. Rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk kunnen resultaten zijn na het scheren van je bikinilijn. Het scheren moet dus zorgvuldig gebeuren. Dit kun je op verschillende manieren doen; ouderwets met een nat scheermes, met een ladyshave of met een tondeuse.

bikinilijn scheren

Je bikinilijn scheren met een scheermes.

Nat scheren met een scheermes heeft bij de meeste vrouwen de voorkeur. Het is makkelijk, kan lekker thuis en is goedkoop. Maar let wel op: de huid van de bikinilijn is erg gevoelig en kan dus snel beschadigen. Het is dus belangrijk een goed, scherp en schoon scheermes te gebruiken. Ook een goed scheerproduct is geen overbodige luxe en scheer vooral niet tegen de richting van de haargroei in. Na het scheren is het raadzaam om een voedende lotion of crème te gebruiken. Het scheren kan vooral de eerste keer irritatie opleveren, omdat de gevoelige huid van je bikinilijn niet gewend is aan het scheren. Wanneer je echter vaker scheert zal deze irritatie verminderen.

Je bikinilijn bijwerken met een scheerapparaat.

Je bikinilijn bijwerken door middel van een scheerapparaat of ladyshave kan ook. Tegenwoordig zijn er tal van dit soort apparaten verkrijgbaar die ook onder de douche te gebruiken zijn. Een nadeel van het scheren met een scheerapparaat is dat je haartjes minder kort geschoren worden en dus sneller terugkomen. Het voordeel  van het scheren met een apparaat is  dat de huid hier vaak minder gevoelig op reageert en er bij de meeste vrouwen dus minder irritatie optreedt. Bovendien zijn er tegenwoordig ook ladyshaves speciaal voor de gevoelige huid die irritatie tegen gaat. Het scheren met een apparaat met een speciale scheerkop voor de bikinilijn maakt het scheren bovendien een stuk gemakkelijker.

Je bikinilijn scheren met een tondeuse.

Een andere manier van je bikinilijn scheren is door gebruik te maken van een elektrische tondeuse. Omdat deze nooit zo kort en glad kan scheren als met een nat scheermes of een ladyshave is het scheren van de bikinilijn met een tondeuse niet heel populair. Wil je enkel de haartjes van je bikinilijn korter hebben is de tondeuse wel een makkelijke manier voor het bijwerken van je bikinilijn.

Geef een antwoord